Egy igazi finomság volt a mai ebédünk: csicsókás krumplifőzelék.
Egy apró problémával kezdtem a főzőcskézést: gondoltam, kiások némi csicsókát a kertből, hogy kicsit feldobjam a babák ebédjét. Persze mondanom sem kell – néhány apró gubicson kívül még nem nagyon van idén csicsóka… Na sebaj, úgyis először próbáljuk a csicsókát, elegendő lesz az a pár szem is.
Elkészítése nagyon egyszerű.
Hozzávalók:
1 db édesburgonya
2 sárgarépa
jelen esetben 6 apró gubics csicsóka
5 dkg csirkemell
Elkészítés:
A burgonyát és répát megpucoljuk, és kis kockára vágjuk. A csicsókát jelen esetben – tekintettel a méretére – nem pucoltam meg, csak alaposan megmostam, majd a többi zöldséggel és a kockára vágott husival feltettem főni.
Amikor a zöldségek megpuhultak, az egészet összeturmixoltam, és kész is az ebéd. Ettől a pár szem csicsókától is nagyon karakteres lett az íze, igazi finomságot sikerült alkotni. És ami nem utolsó: nemcsak nekem, hanem a babáknak is ízlett! 🙂
Paleo köretként is fogyaszthatjuk a jó öreg és egészségtelen krumplipüré helyett. Hozzáadott só és fűszerek nélkül is nagyon finom, különleges, mégis könnyen elkészíthető, viszonylag olcsó köretet tehetünk asztalunkra.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: