Sült banán tojássárgájával
Ronda és finom 🙂
By Adorján Adrienn
Elkészítése nagyon egyszerű, a végeredmény isteni finom, és ami nem utolsó: már 6 hónapos kortól adható!
Hozzávalók:
1 db banán
1 tojás sárgája
1 kis kanál kókuszzsír
A banánt és a tojássárgáját összeturmixoljuk. Egy serpenyőben a kókuszzsírt felhevítjük, és ráöntjük a mixet. Folyamatos kevergetés mellett megsütjük. Ez nem fog lepénynek összeállni, a képen látható “trutyit” kapunk majd. Mivel a banánban lévő cukor karamellizálódik, nagyon finom, édes pépet fogunk kapni. A babák (és mamák 🙂 ) imádják!
Banán sült tojássárgájával
Az előzőhöz képest annyiban különbözik, hogy a banánt nem sütjük meg. A tojássárgáját egy kis kókuszzsíron jól átsütjük, majd összeturmixoljuk a banánnal. Adhatunk hozzá sült almát vagy avokádót is.
Az így kapott pépnek teljesen más az íze, mint az előzőnek, így gyakorlatilag ugyanazokból az alapanyagokból teljesen más ételt tehetünk babánk elé.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: