Egészséges ételek kicsiknek és nagyoknak

Banán tojással – változatok

Sült banán tojássárgájával

Ronda és finom 🙂

By Adorján Adrienn

tojássárgája banánnal

 

Elkészítése nagyon egyszerű, a végeredmény isteni finom, és ami nem utolsó: már 6 hónapos kortól adható!

Hozzávalók:

1 db banán
1 tojás sárgája
1 kis kanál kókuszzsír

A banánt és a tojássárgáját összeturmixoljuk. Egy serpenyőben a kókuszzsírt felhevítjük, és ráöntjük a mixet. Folyamatos kevergetés mellett megsütjük. Ez nem fog lepénynek összeállni, a képen látható “trutyit” kapunk majd. Mivel a banánban lévő cukor karamellizálódik, nagyon finom, édes pépet fogunk kapni. A babák (és mamák 🙂 ) imádják!

 

Banán sült tojássárgájával

 

20150608_093006

Az előzőhöz képest annyiban különbözik, hogy a banánt nem sütjük meg. A tojássárgáját egy kis kókuszzsíron jól átsütjük, majd összeturmixoljuk a banánnal. Adhatunk hozzá sült almát vagy avokádót is.

Az így kapott pépnek teljesen más az íze, mint az előzőnek, így gyakorlatilag ugyanazokból az alapanyagokból teljesen más ételt tehetünk babánk elé. 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!