A cékla nálunk sajnos nem aratott osztatlan sikert, ezért elkezdtem kísérletezgetni, több összetevős főzeléket gyártani.
Hozzávalók:
1 közepes cékla
2 szál sárgarépa
1 db édesburgonya
1 db alma
2 evőkanál hajdinapehely
Az összes zöldséget megpucolom, kockára vágom és kevés vízben elkezdem puhára főzni. Amikor már puhulnak a zöldségek, hozzáteszem a szintén kockára vágott almát.
Amint a zöldségek is és az alma is jó puha, rákanalazok az egészre 2 evőkanál hajdinapelyhet és kb 5 perc alatt puhára főzöm. A hajdina felszívja az összes nedvességet, vigyázni kell, hogy oda ne égjen az alja, illetve a szükséges vizet pótolni kell.
Ebből az adagból 4 üvegecskével lett – ez két napra megoldja a babák ebédügyét. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: