Bevett szokás, hogy amikor a babának már van fogacskája, egy kiflit nyomnak a kezébe, hagy rágcsáljon és nassoljon. Csakhogy a kifli elég sok szénhidrátot és értéktelen kalóriát tartalmaz, ráadásul fel sem foghatom, minek annak a gyereknek egész nap enni…
A fehér kenyér, zsemle és kifli helyett készítettem mini lenmagos zsemlécskéket, amiből nemcsak hogy kis katonákat tudunk készíteni a babának, de finom és tápláló, gluténmentes gabonafélével egészíthetjük ki az étrendjét. (Kb. 8 hónapos kortól adható a lenmagliszt.)
A lenmagos zsemle eredeti receptjét az Éhezésmentes Karcsúság Szaffival blogon találhatod meg.
A mini zsemlék elkészítése roppant egyszerű. Amire szükséged lesz:
2 db tojás
só
pici cukor – xilit, eritrit, amit használni szoktál
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál útifűmaghéj
1 evőkanál lenmagliszt
1 evőkanál lenmagpehely (használhatsz helyette lenmaglisztet vagy tökmaglisztet)
1 teáskanál nyílgyökérliszt (elhagyható, én a zsemlék állagának javítása miatt teszem bele)
Az egészet összekeverem és fél órára beteszem a hűtőbe. A masszát mini muffinsütő formába kanalazom, és kb. 20 perc alatt készre sütöm. A képen látható mini zsemléknek szezámmaggal szórtam meg a tetejét, 1 éves korig nem érdemes semmiféle magvat szórni a zsemle tetejére.
Ebből az adagból 11 db mini zsemlém lett.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: