Az amaránthoz hasonlóan a köles is gluténmentes – bár nem paleo – de kiváló a babák táplálásához.
Többféleképpen készíthetjük el a babának:
1. A kölespelyhet ledaráljuk, és kevés vízzel megfőzzük.
A megfőzött pépet aztán hozzáadhatjuk gyümölcsökhöz vagy zöldségekhez, főzelékekhez.
2. Később gluténmentes “tejbegrízt” is készíthetünk majd kókusztejjel vagy mandulatejjel.
3. Mostanában már nem szoktam ledarálni, hanem amikor már majdnem kész a főzelék, beleszórok némi kölespelyhet, és együtt főzöm a zöldségekkel néhány percig. Utána hagyom hűlni egy kicsit az egészet, míg a kölespehely jól megpuhul. Az egészet együtt turmixolom, és így kapják meg a babák.
Bár nekem a köles nem tartozik a kedvenceim közé, a babák szerencsére nagyon szeretik! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: