Céklapüré édesburgonyával

Nagyon finomra sikeredett a céklapüré édesburgonyával. Elkészítése szintén nagyon egyszerű.

Hozzávalók:

1 db cékla

1 db kisebb édesburgonya

1 db alma

A céklát, burgonyát almát megpucoljuk, és kockára vágjuk. Egybe az egészet feltesszük főzni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Az almát érdemes egy kicsit később beletenni, mert hamar megpuhul.

Ha a cékla és a burgonya is puha, az egészet botmixerrel pépesítjük. Főzőlével megfelelő állagúra hígítjuk.

A céklához és krumplihoz nyers reszelt almát is tehetünk.

Ha nagyobb a baba, akkor a kockára vágott és főtt zöldségeket és almát csak leszűrjük, babánk pedig villával próbálkozhat. Ez nekünk, felnőtteknek is kiváló és egészséges köret lehet bármilyen húsétel mellé.

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »