Nagyon finomra sikeredett a céklapüré édesburgonyával. Elkészítése szintén nagyon egyszerű.
Hozzávalók:
1 db cékla
1 db kisebb édesburgonya
1 db alma
A céklát, burgonyát almát megpucoljuk, és kockára vágjuk. Egybe az egészet feltesszük főzni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Az almát érdemes egy kicsit később beletenni, mert hamar megpuhul.
Ha a cékla és a burgonya is puha, az egészet botmixerrel pépesítjük. Főzőlével megfelelő állagúra hígítjuk.
A céklához és krumplihoz nyers reszelt almát is tehetünk.
Ha nagyobb a baba, akkor a kockára vágott és főtt zöldségeket és almát csak leszűrjük, babánk pedig villával próbálkozhat. Ez nekünk, felnőtteknek is kiváló és egészséges köret lehet bármilyen húsétel mellé.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: