Ez egy igazán gyors és finom recept, számtalan variációval. Könnyű, laktató egészséges. Gyermekeink 1 éves kortól fogyaszthatják.
Hozzávalók:
2 avokádó
4 tojás
só, bors
a tetejére bármi, amit szeretünk: feta sajt, snidling, kaliforniai paprika, paradicsom, olajbogyó, bármi, ami éppen van otthon.
Vágjuk ketté az avokádókat, és óvatosan szedjük ki a magot. Tegyük az avokádókat egy sütőedénybe – ezek lesznek a kis tálkáink. (Előfordulhat, hogy az avokádó elborul, úgyhogy célszerű óvatosan levárni az alját úgy, hogy az megálljon. Ne legyen lyukas, mert a tojás ki fog folyni belőle.)
Mindegyik avokádó “tálba” üssünk egy tojást, sózzuk, borsozzuk. Ha kicsi gyermekeink is ezt fogják reggelire enni, akkor a tojást érdemes felverve beleönteni a kis tálkákba.
Ha kicsi avokádókat sikerült beszereznünk, a húsából vájjunk ki egy keveset, hogy legyen hely a tojásnak.
Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. (Amíg a tojássárgája jól átsül).
Míg forró, pakoljuk meg a tetejét kedvencünkkel – sajttal, hagymával, paprikával, vagy paradicsommal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: